22 stycznia 2021 r. uczniowie klasy 6B wzięli udział w niezwykle ciekawych warsztatach „Przy stole – o kulturze i historii” – przeprowadzonych przez pracowników Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie. Podczas spotkania młodzież dowiedziała się, jak przygotowywano uczty w XVII wieku na królewskim dworze, jakie potrawy pojawiały się na stole władcy oraz jakie panowały zasady savoir-vivre’u. Następnie uczniowie przenieśli się w czasy współczesne i zgłębiali tajniki zasad zachowania się przy stole – Które miejsce przy stole zająć?, Kiedy i jakimi sztućcami jeść?, Jak elegancko poradzić sobie z trudnymi potrawami?, Jakie są zasady tworzenia menu?, a także – Czy szarlotkę jemy, posługując się łyżeczką czy widelczykiem? W przyszłości klasa 6B na pewno wybierze się ze swoją wychowawczynią do na Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie na warsztaty kulinarne, aby przyrządzić królewskie potrawy.