Menu obiadowe :

Poniedziałek (01.02.2021r.)

Obiad:

  • zupa jarzynowa (woda, ziemniaki, kalafior, marchew, brokuł, fasola szparagowa, seler, por, śmietana 12%) – 250 ml/180 kcal
  • chleb razowy (mąka żytnia, zakwas naturalny, otręby pszenne, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów arachidowych) – 1 kromka/80 kcal
  • gulasz (mięso wieprzowe, papryka, marchew, cebula, oliwa z oliwek, sól) – 80 g/120 kcal
  • kasza gryczana – 100 g/121 kcal
  • sałatka szwedzka (ogórki kiszone, marchew, woda, cukier, sól, gorczyca) – 70 g/28kcal
  • kompot wieloowocowy (woda, śliwka, czarna porzeczka, jabłko, truskawka, wiśnia) – 200 ml/50 kcal
  • Wtorek (02.02.2021r.)
  • Obiad:
    • zupa ogórkowa (woda, ogórki kiszone, ziemniaki, jogurt naturalny, marchew, olej rzepakowy rafinowany, sól, pieprz, natka pietruszki) – 250 ml/163 kcal
    • chleb razowy (mąka żytnia, zakwas naturalny, otręby pszenne, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów arachidowych) – 1 kromka/80 kcal
    • filet drobiowy panierowany (filet z kurczaka, bułka tarta, jajko, sól, pieprz) – 80 g/170 kcal
    • ryż biały – 100 g/120 kcal
    • surówka 4 pory roku (kapusta biała, jabłka, ogórki kwaszone, papryka, cebula, marchew, sos (cukier, olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy), sól) – 70 g/69 kcal
    • kompot wieloowocowy (woda, śliwka, czarna porzeczka, jabłko, truskawka, wiśnia) – 200 ml/50 kcal
  • Środa (03.02.2021r.)
  • Obiad:
    • zupa pomidorowa z makaronem (woda, udko z kurczaka, włoszczyzna- seler, przecier pomidorowy, śmietana), makaron (mąka pszenna, semolina, może zawierać jaja)- 250 ml/200 kcal
    • stek wieprzowy z cebulką (stek wieprzowy, cebula, olej, sól, pieprz) – 80 g/200 kcal
    • kasza pęczak – 100 g/114 kcal
    • surówka z czerwonych buraków (czerwone buraki gotowane, cebula, papryka, cukier, ocet, olej rzepakowy, sól, pieprz) – 70 g/53 kcal
    • kompot wieloowocowy (woda, śliwka, czarna porzeczka, jabłko, truskawka, wiśnia) – 200 ml/50 kcal
  • Czwartek (04.02.2021r.)
  • Obiad:
    • barszcz biały z jajkiem (woda, ziemniaki, mięso wieprzowe z kością,  włoszczyzna –seler, jajka, śmietana 12%, cebula, sól, pieprz, majeranek) – 250ml/140 kcal
    • chleb razowy (mąka żytnia, zakwas naturalny, otręby pszenne, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów arachidowych) – 1 kromka/80 kcal
    • gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym (przecier pomidorowy, mięso mielone z szynki wieprzowej, mięso mielone z indyka, kapusta biała, ryż, sól, pieprz) – 120 g/190 kcal
    • ziemniaki – 150 g/103 kcal
    • kompot wieloowocowy (woda, śliwka, czarna porzeczka, jabłko, truskawka, wiśnia) – 200 ml/50 kcal
  • Piątek (05.02.2021r.)
  • Obiad:
    • zupa grochowa (woda, ziemniaki, groch łuskany, marchew, cebula, pietruszka, olej rzepakowy, majeranek, sól, pieprz) – 250 ml/157 kcal
    • chleb razowy (mąka żytnia, zakwas naturalny, otręby pszenne, mąka pszenna, woda, drożdże, sól, może zawierać śladowe ilości sezamu i orzechów arachidowych) – 1 kromka/80 kcal
    • ryba po grecku (ryba miruna, przecier pomidorowy, marchew, seler, pietruszka, por) – 120 g/176 kcal
    • ziemniaki – 150 g/103 kcal
    • kompot wieloowocowy (woda, śliwka, czarna porzeczka, jabłko, truskawka, wiśnia) – 200 ml/50 kcal